styrem__te_rund.jpg

Skeptisk til hyppige møter

Publisert: 11. april 2011 kl 09.25
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

En undersøkelse fra Heidrick & Struggles viser at norske styrer er de styrene som har flest styremøter i Europa. Norske styremedlemmer får imidlertid minst betalt, sitter i kortest i tid og er skeptiske til å slippe utlendinger inn i styrene. Det skriver Dagens Næringsliv.

Andre funn i undersøkelsen er at norske styrer mangler breddekompetanse sammenlignet med europeiske styrer. Styremedlemmene sitter i få styrer, styrenes dyktighet blir i liten grad evaluert og styrene foretrekker å ta beslutninger i plenum framfor gjennom fagkomiteer.

De norske styrene har i gjennomsnitt 14,2 styremøter årlig, mot 9,4 i Europa for øvrig. Styrenestor Inge K. Hansen er skeptisk at norske styrer avholder møter hyppigst i Europa. Han sier til Dagens Næringsliv at faren med for mange styremøter er at det blir for mye fokus på kontrollaspektet. Et styres oppgave er å kontrollere, men det skal også utvikle og utfordre administrasjonen. For mange styremøter kan også føre til en rolleblanding mellom administrasjon og styre, mener Hansen.

Undersøkelsen er gjort blant 400 store europeiske børsnoterte selskaper. 20 av de største børsnoterte selskapene er med i undersøkelsen.

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen