Annonse
v__kne_vekkes_v.jpg

Stått opp med feil bein?

Hvis du noen gang har fått så dårlig behandling av folk som jobber med kundeservice at du lurer på om de har stått opp med feil bein, så kan det være akkurat det som har skjedd, konstaterer Management Issues.

En studie gjort blant medarbeidere som jobber med kundeservice på telefon viste at humøret de er i på begynnelsen av dagen påvirket både måten de oppfattet kundene på og måten de reagerte på kunders humør på. Humøret hadde også en klar innvirkning på hvordan den enkelte utførte jobben sin – både når det gjaldt hvor mye vedkommende jobbet og hvor bra han eller hun gjorde jobben sin.

Forskere fra Ohio State University´s Fisher College og Wharton School ved University of Pennsylvania registrerer at medarbeiderne kunne falle inn i negative spiraler hvor de startet dagen i dårlig humør og deretter ble det bare verre utover dagen.

En av forskerne, Steffanie Wilk, sier til nettstedet at hun mener at det er viktig at selskaper hjelper medarbeiderne med å få en god start på dagen.

Overraskende nok, viste det seg at medarbeidere i dårlig humør ikke ble i dårligere humør av å snakke med negative kunder. Forskerne sier at det tvert i mot virker som om det på dårlige dager hjelper å snakke med andre som er i like dårlig humør som deg.

 

Annonse
Annonse