Annonse
petter_stordale.jpg

Stordalen ut mot «kondomledelse»

Petter Stordalen, eier av Nordic Choice-konsernet, er uenig med BI-rektor Tom Colbjørnsen i at norske ledere må ta mer styring og gi medarbeiderne mindre medbestemmelse. Det Colbjørsen snakker om, er ifølge Stordalen «kondomledelse». Eller for å si som Petter Stordalen selv sier det til Dagens Næringsliv: «Du trer dine egne oppfatninger ned over hue på folk og dreper alt som er av bestøvning rundt i en organisasjon».

Tom Colbjørnsen åpnet i forrige uke Årskonferansen ved Handelshøyskolen BI med et foredrag hvor han blant annet uttalte at ledere må slutte å være tjenerskap for sine ansatte, men begynne å lede. Han hevdet også at fornyelse krever mer styring.

En av Tom Colbjørnsens egne ansatte, Øyvind Martinsen, har motivasjon og ledelse som sine spesialfelt og faglig ansvar for flere ledelseskurs på BI. Han reagerer på utsagn om at styrende, autoritær ledelse er gunstig, og skriver i et debattinnlegg i Dagens Næringsliv at han stiller seg undrende til dette. I en kommentar til samme avis viser Martinsen til internasjonal forskning, og sier at mye tyder på at problemet når det kommer til ledelse er at mange ledere rett og slett styrer for hardt og tar for lite hensyn.

 

Annonse
Annonse