Annonse
torry_pedersen.jpg
Torry Pedersen (t.h.) tar over som ansvarlig redaktør i VG etter Bernt Olufsen.

Torry Pedersen tar over som VG-redaktør

– Tiden er moden – noen vil kanskje si overmoden – for at nye krefter skal overta og ta mediehuset inn i en ny og krevende tid, sier Olufsen (56). I de siste par årene har han forsøkt å finne rett tidspunkt for å gå av.

– Mitt prosjekt har vært å forene avslørende nyheter med sport og underholdning, å forene kvalitet med sensasjon. Samtidig har vi klart å etablere en etisk standard det står respekt av, sier Olufsen.

Slår sammen nett og papir

Lederskiftet skjer samtidig med at VG omorganiserer virksomheten og slår sammen aktivitetene på nett og papir i ett selskap.

– Tidspunktet for å gå av er helt perfekt. Nå når papir og digitalt skal jobbe integrert i ett selskap, inntrer et nytt tidsskille i VGs utvikling. Tiden er inne for å samle redaktøransvaret på en hånd, og da finner jeg det riktig å overlate stafettpinnen til nye krefter, sier Olufsen til sin egen avis.

Satser multimedialt

Nettopp utviklingen av medielandskapet blir viktig satsningsområdet framover. Pedersen mener det var strategisk klokt for ti år siden å satse på to spor – ett for papir og ett for nett. Men nå gir det mening å samle det redaksjonelle innholdet igjen.

– Jeg tror styrken og tempoet i den digitale transformasjonen bare vil øke. For ett år siden var det knapt noen som visste hva iPad var, nå er det kjent for alle, sier Pedersen. Han ser også at fragmenteringen av medielandskapet vil fortsette.

– Vi har mange lesere på nett som ikke leser papiravisen, og mange lesere av papiravisen som ikke leser nettstoffet. Og så er det mobil, så iPad. Det er mange ulike plattformer under det samme merkevarenavn VG, sier han.

Overtar 1. mars

Torry Pedersen går nå ut av Schibsted-konsernets ledergruppe og slutter samtidig som administrerende direktør i avisen. Formelt overtar han som ansvarlig redaktør 1. mars.

Bernt Olufsen, som har hatt denne stillingen i 17 år, blir redaktør i Schibsted Media Group. Det kan bli en utfordring å legge om, sier han.

– Det blir en ny tilværelse å ikke kjenne pulsen av VGs førsteside i nakken hver eneste kveld, sier han.

Olufsen har vært i VG i 32 år, etter å ha begynt sin journalistiske karriere i Adresseavisen. (©NTB)

 

Annonse
Annonse