Annonse
clayton_christe.jpg
Professor of Business Administration ved Harvard Business School. Kjent som en av verdens ledende eksperter på innovasjon og vekst.

Verdens ledende guruer

Annet hvert år offentliggjør konsulentselskapet Crainer Dearlove en liste over verdens 50 ledende tenkere innenfor lederskap og næringsliv som får stor oppmerksomhet i internasjonale næringslivsmagasiner. En nettbasert avstemming pluss en vurdering gjort av fagfolk ligger til grunn for kåringen, og i år er det disse fem guruene som topper listen:

1. Clayton Christensen
Professor of Business Administration ved Harvard Business School.
Kjent som en av verdens ledende eksperter på innovasjon og vekst.

2. W. Chan Kim & Renée Mauborgne
Professorer i strategi og ledelse ved Insead med lederstillinger ved Insead Blue Ocean Strategi Institute i Fontainebleau i Frankrike. Forfattere av den bestselgende strategiboken Ocean Strategy: How to Create Uncontested Market Space and Make the Competition Irrelevant.

3. Vijay Govindarajan
Professor of international business ved Tuck School of Business ved Dartmouth College i New Hampshire.
En av verdens ledende eksperter på strategi og innovasjon.

4. Jim Collins
Tidligere ansatt ved Stanford Graduate School of Business. Grunnla for forskningssenter for ledelse i hjembyen Boulder i Colorado i 1995. Han er kjent for sine bøker om hva som får selskaper til å leve lenge og gjøre det ekstraordinært godt. Built to last kom ut i 1994. Hans kanskje mest kjente bok, oppfølgeren Good to great kom i 2001. How the mighty fall var ute i 2009 og i høst kom Great by Choice, som Collins har skrevet sammen med norske Morten Hansen.

5. Michael Porter
Professor ved Harvard Business School.
Han er en av de mest innflytelsesrike tenkerne i sin generasjon, og kalles av noen det moderne strategifagets far. Handelshøyskoler verden over underviser i modellen med Porters fem konkurransekrefter. Senere kom boken The Competetive Advantage of Nations, hvor Porter skriver om sin diamantmodell om næringsklynger.Dette er en teori som brukes aktivt i norsk næringspolitikk.

Se hele listen og les mer om hver enkelt guru på hjemmesiden til Thinkers50.

Annonse
Annonse