Annonse
kvinnelige_lede.jpg

Vi eller de?

Det finnes haugevis av metoder for å måle medarbeiderengasjement. W. Wayne Turmel – blogger, foredragsholder, gründer og vert for podcastshowet «The Cranky Middle Manager Show» – mener imidlertid å ha kommet over en enkel og virkningsfull metode.

Turmel har lest en bok om engasjement som er ført i pennen av Kevin Kruse og Rudy Karsan, og har festet seg ved forfatterenes vi/de-test.

Spørsmålet som avslører engasjement og ståsted er enkelt, hevder Turmel i et innlegg hos Management Issues: Bruker du ordet «vi» eller ordet «de» når du snakker om selskapet du jobber for?

Turmel viser til at det gjerne er «de» som kutter i budsjettene, mens «vi» har noen rammer vi må holde oss innenfor. Det er «de» som lager strategier som binder deg på hender og føtter og gjør deg maktesløs overfor kundene. «Vi» kjemper imidlertid for å gjøre vårt beste.

Ordet «de» er det lett å distansere seg fra følelsesmessig, konkluderer bloggeren. Ordet «vi» viser på sin side at du investerer psykologi og følelser i relasjonen.

På arbeidsplassen finnes det mange former for «vi». Folk kan koble engasjementet sitt til teamet de er en del av, til lederen sin, til folk de snakker med og møter hver dag eller til det store «vi»: Organisasjonen som sådan.

 

Annonse
Annonse