Annonse
damer_i_kontorl.jpg

3 tips til kontoret

Arbeider de fysiske omgivelser på jobben med deg eller mot deg? Det er Sally Augustin, psykolog og ekspert på individfokusert design, som stiller spørsmålet i et blogginnlegg hos Harvard Business Review.

Damen er miljøpsykolog, og ser blant annet på hvordan farger påvirker livene våre, type møbeloppsett som fungerer i ulike situasjoner, vårt forhold til naturen etc. Hun og kollegene hjelper folk med å designe arbeidsplasser som skal få folk til å føle seg trygge, rolige og handlekraftige. Her er tre av hennes konkrete kontortips:

  • Sitt slik at du har beskyttelse i ryggen
    Mennesker føler seg mer komfortable når de sitter slik at folk ikke kan passere bak ryggen på dem. Det føles bedre å sitte med siden en ryggen ut mot ganger hvor folk passerer.
  • Ha noen grønne planter rundt deg
    Vi konsentrerer oss og jobber bedre hvis vi har noen grønne planter rundt oss. Augustin mener du får igjen for den jobben vanningen og stellet av plantene er.
  • Gjør selv noen justeringer
    Gjør de små justeringene selv. Det være seg å justere høyden på skrivebordet, å sette opp en ekstra lampe eller å ta med seg noen private eiendeler. Den typen handlinger kan bidra til at du føler at du har kontroll over det fysiske arbeidsmiljøet ditt.
Annonse
Annonse