Annonse
191298_.jpg
Kunstner og høgskolelektor Unni Spakmo foran maleriet hun laget til sin andre arbeidsplass, Høgskolen i Telemark. Bildet er en kommentar til Høgskolens logo, og består av seks småbilder, ett til hvert av symbolene i logoen, som igjen representerer hvert enkelt fakultet.

Både kunstner og lektor

I kunstsamlingen til Høgskolen i Telemark i Porsgrunn er det kanskje én kunstner som er mer representert en andre. Blant de ansatte finnes det nemlig en produktiv kunstner som gjerne bidrar til å sette farge på arbeidsplassen.

– Personalet kommer til meg og spør om jeg ikke kan pynte opp fellesarealene. Og da må jeg jo det, ler Spakmo.

Pauserommet er blant annet ett av stedene hun har lånt ut kunsten sin.

Når vi ber Spakmo plukke ut ett av verkene, vil hun derimot vise oss ett som er skreddersydd for Høgskolen.

– I 2001, da Høgskolen nettopp hadde satt opp et nybygg, skulle det kjøpes inn kunst for utsmykning. Det ble lyst ut en konkurranse, og i den anledning lagde jeg et bilde, og dette ble til slutt valgt ut som vinner.

Maleriet er en kommentar til Høgskolens logo og henger nå i møterommet.

– Bildet består av seks småbilder, ett til hvert av symbolene i logoen, som igjen representerer hvert av Høgskolens fagområder.

Hva vil du si er din kommentar til logoen?

– Det er en utvidet forståelse av logoen, en hyllest kanskje. Logoen har opprinnelig form som runesymboler, jeg har abstrahert den og gitt mer plass til hvert enkelt symbol, forteller Spakmo.

Spakmo kan fortelle at symbolet som representerer Helse- og sosialfag, en utstrakt menneskekropp, før var en liggende kropp i logoen. Den ble deretter endret til stående etter ønske fra fagpersonalet. De ønsket å få frem menneskets ressurser.

– Dette maleriet er det tidligste av de som henger her på Høgskolen. Jeg maler nok litt annerledes nå, mer humoristisk. Jeg liker å glede andre, og når folk kommer bort til meg og sier at de synes maleriene fører til hygge og trivsel på arbeidsplassen, føler jeg at jeg har lykkes, sier hun.

Annonse
Annonse