Annonse
187261_.jpg
Informasjonsrådgiver Elisabeth Moe i Signo viser stolt frem bildet «hjertesorg» malt av den døvblinde kunstneren Gry Jeanett Segerblad.

Blind kjærlighet

På stiftelsen Signos lokaler på Nordstand i Oslo omgir de ansatte seg med kunst fra beboere og brukere. Signo har et landsdekkende tilbud med ni forskjellige virksomheter, og gir i dag tilbud til over 695 døve og rundt 170 døvblinde personer.

– Vi er så heldige at vi har mange beboere og brukere som maler, noe som gjør at vi kan velge og vrake blant kunstverk. Og det er jo ekstra hyggelig for oss som jobber på hovedkontoret at vi kan omgi oss med kunst som gir mening til jobben vår, forteller informasjonsrådgiver Elisabeth Moe.

Hun har plukket ut bildet «Hjertesorg», malt av kunstneren Gry Jeanett Segerblad. Gry er beboer på en av virksomhetene drevet av Signo. Hun er født døvblind, men har en synsrest på det ene øyet som gjør at hun kan arbeide med sterke farger. Segerblad har hatt mange utstillinger både i inn og utland, og mottokk Helen Keller award i Scotland i 1998.

– De sterke fargene fanger oppmerksomheten. Man får rett og slett masse energi av å se på bildet, sier Moe.

Bildet malt i silkemaling har dessuten en ekstra dybde. Når man kommer tettere på det ser man at munn og øyne er triste. Maleriet forestiller en kvinne med rødt hår bestående av hjerter. De sterke fargene fanger oppmerksomheten og skaper energi.

– Ja, man skjønner vel også at jeg blir glad over å se andre med rødt hår og krøller, smiler Moe.

Annonse
Annonse