Annonse
173904_.jpg

Det nytter å sloss!

Henrik A. Lund, leder av næringslivssamarbeid i Bellona, forteller at nettopp dette kunstverket betyr noe spesielt for ham selv, og alle som jobber i Bellona.

Kunstverket, som er laget av kunstneren Hans Buch-Iversen, ble gitt til Bellona da Alexander Nikitin satt fengslet i Russland, misstenkt for spionasje. I følge Henrik Lund er dette den største utfordringen Bellona har stått overfor.

– Det var en utrolig tøff situasjon, det å ha en medarbeider som satt fengslet i Russland i årevis, forteller Lund.

Bildet henger i trappen og man passerer det hver dag på vei til kantinen.

– Det er fint å få det som en daglig påminnelse. At det er håp. Det nytter å sloss. Fem år og hele 17 rettssaker tok det for oss å få ham frigitt gjennom frikjennelse i russisk høyesterett, sier Lund.

De aller fleste som jobber i Bellona har et engasjement som muligens er litt over gjennomsnittet av hva som er gjengs på en arbeidsplass.

– Vi må jo være utholdende. Miljøarbeid er ikke gjort over natta. Bildet skal minne oss om at det nytter å jobbe langsiktig og målrettet, sier han.

– Det er lett å forstå at nettopp dette verket har en spesiell betydning for dere, men hva har kunst generelt å si for et arbeidsmiljø?

– For oss er det viktig å ha håndfaste ting. Vi er en engasjert gjeng. Og kunst er mer enn et pent bilde. Jeg tror det er viktig å forsøke å hente inspirasjon i kunst. Og forsøke å la kunsten åpne egne tanker, avslutter Lund.

Kunst på jobb
Annonse

Kunst på jobb
Annonse