Annonse
168981_.jpg
Henrik Jensen foran det digitale kunstverket QBA av kunstneren Øivind Solgård-Jensen.

Digital utfordrer

Advokatfirmaet Legalis ble etablert i 1999 under navnet JussNett, og var det første advokatfirmaet som drev med bistand over Internett. Den gangen gikk Henrik Jensen forbi siloen på Cuba hver dag på vei til kontoret på Grünerløkka. Det var før den ble bygd om til studentboliger, og fremdeles bare var et landemerke han daglig paserte. Nylig kom Jensen over et bilde av siloen, kalt QBA, i en katalog av kunstneren Øivind Solgård-Jensen.

– Det måtte jeg jo bare kjøpe, forteller han.

Bildet er i utgangspunktet et fotografi, som kunstneren igjen har bearbeidet med digitale verktøy.

– Nettopp det at kunstneren bruker digitale verktøy var viktig for meg. Vi er nemlig et advokatfirma som i utstrakt grad bruker digitale hjelpemidler, noe som igjen skal gjenspeile seg både i effektivitet, hurtighet og pris. Bildet gjenspeiler rett og slett det vi står for, forteller Jensen.

Bildet har et moderne uttrykk, en slags blanding mellom tradisjonell fotokunst og moderne graffiti.

– Da bildet kom inn i lokalene våre, som et av tre av samme kunstner, ga det et løft i lokalene. Det gav oss straks et mye freshere inntrykk, og det var utrolig gøy å se hvordan det ble mottatt blant de unge medarbeiderne her samtidig som også klienter har kommentert og skrytt av bildene, forteller Jensen.

– Jeg har inntrykk av at advokatkontorer tradisjonelt er litt mer klassiske i valg av kunst, det går gjerne i olje på lerret?

– Ja, og vi er jo utfordreren! Vi skal vare nytenkende og moderne, avslutter Jensen med et friskt pust.

Kunst på jobb
Annonse

Kunst på jobb
Annonse