Annonse
stordalen_spx.jpg

– Et skoleeksempel på hvordan man ikke skal gjøre det

Petter Stordalen synes hoderullingen i Orkla likner på framgangsmåten da han selv måtte gå fra et selskap hvor Stein Erik Hagen var storeier. Dette skrev Dagbladet i papirutgaven på lørdag.

Mandag i forrige uke måtte Bjørn Wiggen (52) gå på dagen som konsernsjef i Orkla, etter lekkasjer om dette i pressen. Torsdag skjedde det samme med administrerende direktør Torkild Nordberg (54) i Orkla Brands. Stein Erik Hagen (55) er hovedeier og styreformann i Orkla.

Kjenner igjen prosessen

Petter Stordalen sier til Dagbladet at han kjenner igjen prosessen.

Hagen  var toneangivende storeier i kjøpesenterkjeden Steen & Strøm da Stordalen mistet jobben som sjef for kjøpesenteret i 1996.

–Det var overraskende, at jeg ble presset ut, og at det var styrelekkasjer til pressen, sier han om likhetene mellom den gangen og nå.

– Det var ingen prosess, det var ingen diskusjoner, ingen begrunnelse, så jeg syntes den gangen og i dag at det var et skoleeksempel på hvordan man ikke skal gjøre det, sier Stordalen videre

Stordalen er ikke bitter. Han har ved flere anledninger, blant annet i et tidligere intervju med Økonomisk Rapport, fremhevet at det at han fikk sparken i Steen & Strøm var starten på hans hotelleventyr.

Annonse
Annonse