Annonse
istock_00000322.jpg

Fremdeles få kvinner i ledende stillinger

I over 9 av 10 tilfeller er det menn som besitter de mektigste rollene i norske børsselskaper, viser nye tall.

– Flere kvinner må ofre noe

– Flere kvinner må våge å ofre noe for at dette skal endre seg, mener ledere av talentnettverk.

– Mange er skeptiske, men det går fint an å kombinere en krevende lederstilling med familie og barn. Man må bare prioritere tøffere. De færreste kan sitte i en topplederjobb samtidig som de trener til en maraton, baker hjemmebakte boller, henter i barnehagen fem ganger i uken, gjør husarbeid og får tid til å gå på café med venninner. Man må ofre noe, sier country manager Anne Mørup-Andersen i Nova Networks til DN.no.

Mandag inviterte talentnettverket unge kvinnelige talenter i alderen 20-35 år til konferanse i Oslo for å inspirere flere til å satse på lederjobber. 63 unge kvinner møttes for å mingle, bygge nettverk og bli inspirert av andre kvinner som har lykkes i næringslivet.

– Det er for få kvinner på toppen, men det handler ikke bare om at bedrifter må bli flinke til å ansette kvinnelige ledere og putte kvinner i styrene sine. Det handler også om at kvinner må ville og våge å bli ledere, sier Helene Hammarberg i Nova Networks, som i dag har cirka 10.000 medlemmer i Norden. 600 av disse er norske, og litt under halvparten er kvinner.

– Når det er så få kvinner i lederposisjoner, er det også få kvinner som har reell makt, peker hun på.

Få kvinner på innsidelistene

Dét kom også tydelig frem i en rapport som kommunikasjonsrådgiver Marius Parmann i Burson-Marsteller la frem på konferansen. Her avdekkes det at en stor overvekt er menn i listen over primærinnsidere i de 220 selskapene på Oslo Børs, skriver DN.no.

– Vi hentet ut listene over såkalte primærinnsidere i samtlige børsnoterte selskaper. Bare 27,5 prosent av de 5251 personene som regelmessig besitter innsideinformasjon i selskaper notert på Oslo Børs er kvinner. Blant de aller mest betrodde rollene - styreledere, konsernsjef og finansdirektør - er andelen kvinner så lav som 8 prosent, sier Parmann til DN.no.

Annonse
Annonse