Annonse
kunstnett_nett.jpg
Johanna Furenbäck viser stolt frem bildet THE JEZEBELS av kunstneren Nicolay Aamodt.

Girlpower

For her har gårdeier med Christian Ringnes på laget stått for utsmykkingen. En skulptur av Kate Moss ble skjenket bygget i forbindelse med åpningen av Folketeateret og Clarion Collection Hotel Folketeateret.

Resepsjonssjef Johanna Furenbäck guider oss opp i trappegangen der hun tar oss med på en kunstnerisk omvisning. Allerede i første etasje kan hun vise fram et bilde av kunstneren Nicolay Aamodt.

– Det er ikke dette bildet jeg vil snakke om, men samme kunstner forteller hun, og vi går videre opp trappene.

Flere etasjer senere stopper hun ved et stort maleri som lyser opp hele etasjen.

– Her er det, konstaterer hun.

Johanna, som er svensk, forteller at hun synes det var utrolig flott at hotellet har kunst av en norsk kunstner.

– Da jeg så det første gang synes jeg det var et flott maleri, og jeg må innrømme at jeg trodde dette var laget av en internasjonal kunstner. Derfor var det flott å høre at man hadde valgt en norsk kunstner og på den måten beholdt mye av verdiskapingen innenlands, forteller hun.

– Hvorfor valgte du nettopp dette verket?

– Jo det har seg nemlig slik at disse to damene har vært ute på tur. Under en omvisning på hotellet oppdaget den daværende direktøren at dette bildet var borte. Vi pleier alltid å fortelle om kunsten og hadde vist frem det første bildet i første etasje slik vi gjorde nå nettopp. Men bildet hang ikke på veggen.

For veggen var naken, uten spor av bildet. Det viste seg at det var noen av hotellgjestene som syntes det som en morsom spøk å flytte bildet i de sene nattetimene, men maleriet er av en slik størrelse at det ikke hadde kommet lenger enn til nødutgangen.

– Heldigvis har vi selvsagt overvåkningskameraer, og vi ble raskt klar over at det ikke kommet seg ut av hotellet så bildet kom fort på plass igjen. Men nå har vi lært, og maleriene er utstyrt med alarm. Så disse damene skal ikke ut på vift mer, ler hun.

–Dessuten synes jeg det er flott at så mye av kunsten her forestiller kvinner. Vi snakker mye om det vi som jobber her at vi er omgitt av sterke kvinner, både kollegialt og kunstnerisk, avslutter hun.

Kunst på jobb
Annonse

Kunst på jobb
Annonse