Annonse
182243_.jpg
Verket, utført i råstål, står i stil til resten av lokalet. Materialvalget er gjort i henhold til resten av utsmykkingen.

Husene i veggen

Personal og administrasjonssjef Inger Marie Aasen stod i spissen for arbeidet med utsmykking av det nye lokalet. Selv om de hadde med seg mye kunst på flyttelasset var det spesielt to vegger ved resepsjonen som trengte noe nytt.

– Vi hadde allerede et bilde av kunstneren Anita Tjemsland. Vi likte motivet og streken veldig godt, det forestilte småhusbebyggelse, sier Aasen,

Bildet de allerede hadde fikk plass inne i kontorlokalene. Kunstneren ble kontaktet og hun sa ja til å hjelpe til med utsmykningen av de to veggene.

– Resultatet ble altså to verk. Et av verkene var trykk på plexiglass, en teknikk hun har brukt mye tidligere. Men det andre var en ny teknikk for kunstneren, motiv brent ut i råstål, noe hun utviklet for nettopp dette prosjektet. I det store og det hele var det en veldig spennende prosess å få være med på, sier Aasen.

Verket er nærmest integrert i veggen i resepsjonen der både resepsjonsdisken, trappen og den omtalte veggen er kledd i råstål.

– Her har Anita Tjemsland brent ut små boliger i råstålplatene. Jeg synes verket passer så godt til oss, det sier jo noe om hva vi jobber med, forteller hun.

Annonse
Annonse