Annonse
166675_.jpg
Direktør Marianne Christensen i skatteetaten Hammerfest titter ut fra tømmerhytta midt inne i kontorlokalene.

Hytte i åpent landskap

For da skatteetaten i Hammerfest skulle flytte inn i nye lokaler som var pusset opp for dem, besluttet de å søke midler til utsmykking gjennom KORO (Kunst i offentlige rom).

– Når man skal bygge nybygg blir det jo automatisk satt av midler til utsmykking. Men når man bare pusser opp et eksisterende bygg er det jo ikke noen automatikk i dette, sier Christensen.

De var så heldige å bli trukket ut, og fikk tildelt kunstneren Marianne Heier. Da kunstneren ankom, viste ingen hva resultatet skulle bli.

– Marianne kom hit og brukte masse tid på å snakke med oss, finne ut hvem vi var og hva vi ville, forteller Marianne Christensen. Og resultatet ble altså denne røde tømmerhytta, midt i landskapet.

Den er godt synlig, der den står midt i rommet. Marianne Christensen forteller at den ikke bare er til pynt, men flere ganger hver dag er den i bruk, både som møterom og pauserom.

– Hver morgen trykker vi oss sammen her inne, 40 stykker, sier Christensen.

Da kunstneren ankom ble stedet hytta nå står brukt til et kjedelig møterom med glassvegger.

– Det er jo morsomt at vi kan bruke kunsten til noe, samtidig som det er viktig å ha noe pent å hvile øynene på. En adspredelse i hverdagen. Dessuten er vi nå blitt flere på jobb, og hytta er et naturlig samlingspunkt for alle medarbeidere, avslutter Christensen.

 

Kunst på jobb
Annonse

Kunst på jobb
Annonse