Annonse
lars_kry.jpg

Jeg har gjort en utrolig god jobb

Kry mener selv at det er hans  jernvilje og en ekstremt vinnermentalitet som har brakt ham dit han er i dag.Det skriver E24.

 Han er direktør i rekrutteringsselskapet Proffice, med ansvar for 10.000 ansatte fordelt på nærmere 100 kontorer i Norden.

 Kry mener familien går foran alt, men rekker allikevel å jobbe 14 timer om dagen, og sover seks timer om natten, mandag til torsdag.

- Med fire barn og kone så blir det svært intensivt. Jeg kobler av ved å ta meg av gården, stelle hestene, være med barna på fotballtreninger og dra på båtturer. Det gir meg overskudd som sjef at jeg har atskillig mer enn Proffice som er verd noe i livet mitt, sier Kry til E24.

Lang vei til sjefstolen

- I blant tenker jeg «f..., jeg er jo kjempedårlig», på tross av at jeg kåres til årets sjef eller blir invitert til Harvard for å forelese. Men jeg snur det til noe positivt, tenker at jeg må lære mer og stadig utvikles, sier han til E24.

- Jeg opplever ikke at jeg har fått noe gratis, etter all den tid jeg har lagt ned for å lykkes i jobben. Det har vært en fryktelig mengde arbeid for å komme dit jeg er, sier han.

Kry mangler ikke selvtillit om det kanskje skorter på selvinnsikten:

- Stadig jobber jeg med min mentale innstilling og prøver å hente troen på meg selv. Jeg drives av jernviljen til å hele tiden forbedre meg, sier Kry til E24.

-Sunn paranoia

Kry ble konsernsjef under konkursen i Lehman Brothers. Verdensøkonomien gikk på en real smell, og Proffice falt med 30 prosent i 2008.

- Innad bransjen var vi fortrolige med at det kom til å gå nedover. Men vi så det ikke riktig klart for vår egen del. Heldigvis hadde vi en kriseplan, som gikk ut på å redusere kostnadene og øke salget.

-Vi var tidlig ute og våget å ta noen risikable grep da bransjen ble tøff, forklarer han.

I Proffice har alle fått i oppgave å ha en plan, som skal tas opp når de verste krisescenarioene blir et faktum. Kry er nemlig alltid urolig for at noe skal gå galt.

- Det er sunn paranoia som får meg til å sove godt om natten, fordi jeg vet at selskapet er forberedt på de verste krisescenarioene.

 - Jeg har gjort en utrolig god jobb

Kry mangler ikke tro på egne evner.

- Jeg våger å påstå at det som har ført meg hit, er at jeg har gjort en utrolig god jobb. Jeg har alltid satt meg klare mål, som jeg har prøvd å overgå. Og da har det bare ballet på seg, sier han til E24.

- Ved å utfordre seg selv kan man tilegne seg de riktige egenskapene. Men de grunnleggende karaktertrekkene må være på plass fra barnsbein av. Lederskap handler om å vinne andres tillit, og jeg tror ikke alle innehar de rette egenskapene.

- Alle kan ikke lykkes, men viljen kan løse det meste, legger han til.

Annonse
Annonse