Annonse
sy473d19.jpg

Korrupsjonssiktet Yara-sjef har fått ny stilling

Storvik er finans- og strategidirektør i Yara. Han ble i mai i år pågrepet og siktet for medvirkning til grov korrupsjon. Han nekter straffskyld. Økokrims etterforskning pågår fortsatt. Imens har Storvik nå fått ny jobb, skriver Dagens Næringsliv.

Han er utnevnt til leder av selskapets nye forretningsenhet Mining. Der skal han lede Yaras milliardinvesteringer innen gruvedrift. Det var ingen konkurrenter til stillingen ettersom den verken ble utlyst internt eller eksternt. Hovedregelen er at stillinger alltid utlyses i Yara. Kommunikasjonsdirektør Bernhard Stormyr forklarer hvorfor man ikke valgte å følge hovedregelen:

– Det er en helhetsvurdering. Det ene er at han har kompetanse, og det andre er at dette kan være en midlertidig stilling, i og med at han er på utlån fra strategigruppen, sier Stormyr.

Han understreker at Storvik fortsatt er ansatt i Yara og at han av den grunn har full tillit i selskapet.

Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad har blitt holdt informert om ansettelsen av Storvik. Storvik skal i sin nye jobb ikke være del av konsernledelsen, men rapportere til konserndirektør Alvin Rosvoll. Storvik ønsker ikke å kommentere saken.

Yaras nye forretningsenhet Mining skal sikre selskapet tilgang på kalium eller fosfor til bruk i fullgjødselproduksjon. Storvik får blant annet ansvar for å forhandle fram avtaler med myndigheter og partnere i prosjekter internasjonalt. (©NTB)

Annonse
Annonse