Annonse
sz027df8.jpg
Finansminister Sigbjørn Johnsen foreslår å pålegge store foretak å rapportere om hva de gjør for menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter og sosiale forhold, det ytre miljø og bekjempelse av korrupsjon.

Krever at bedriftene rapporterer om samfunnsansvar

Lovforslaget fra regjeringen betyr at store foretak årlig skal redegjøre i sin årsmelding for hva de gjør for å integrere hensynet til menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter og sosiale forhold, det ytre miljø og bekjempelse av korrupsjon.

– Regjeringen forventer at norske bedrifter skal være blant de fremste til å ta samfunnsansvar. Et lovfestet rapporteringskrav vil bidra til økt åpenhet og økt offentlig søkelys på virksomhetene, og skal motivere flere bedrifter til å integrere og tenke samfunnsansvar og i etikk i virksomheten, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

Finansdepartementet skriver i en pressemelding at bedriftene minst skal gi opplysninger om sin samfunnsansvarspolicy, om hvordan den er fulgt opp i året som er gått, samt om forventningene til arbeidet framover. Redegjørelsen skal offentliggjøres i årsberetningen. (©NTB)

Annonse
Annonse