Annonse
sverre_leiro_.jpg
Den tidligere konserndirektøren, Sverre Leiro, fikk 16,5 millioner fra Norgesgruppen ifjor, på tross av at han jobbet kun tre måneder i 2011

Lønnsfest for Norgesgruppens ledere

Mens debatten ofte går på matvareprisene i dette landet, går det så det griner for matvaregrossistene og matvarekjedene.Så visse marginer er det i det norske dagligvaremarkedet.

Vasser i penger

Norgesgruppens ledere vasser i penger, ifølge årsrapporten som ble sendt til Oslo Børs tirsdag. Det melder E24.

Norgesgruppen-gutta kan drikke lønningspilsen med et bredt smil om munnen. Dagligvareaktøren kunne etter fjoråret skilte med et overskudd på 2,2 milliarder før skatt, ifølge en børsmelding fra selskapet. Eieren, Johan Johannson tok ut  280 millioner i utbytte. I tillegg fikk han lønn på nesten 2,5 millioner, og en bonus på 375 000 kroner.

Grei månedslønn

Den tidligere konserndirektøren, Sverre Leiro, fikk 16,5 millioner fra Norgesgruppen ifjor, på tross av at han jobbet kun tre måneder i 2011, skriver E24.

Den nye konsernsjefen fikk dårligere lønnsbetingelser enn Leiro, og måtte ta til takke med «bare» 7 millioner i lønn og bonus. Både konserndirektør Øyvind Andersen og Sverre R. Kjær fikk 5 millioner utbetalt hver, mens Per Roskifte hadde 4 millioner i lønn og bonus.

En dominerende aktør

Norgesgruppen tar stadig nye markedsandeler, og utgjør ifølge selskapet nå 37 prosent av det norske dagligvaremarkedet. Konsernet har blant annet kjedene Mix, Kiwi, Meny, Joker, Ultra,i tillegg til Nordli, Libris og Asko.

Annonse
Annonse