Annonse
204742_.jpg
Bente Hanssen, enhetsleder ved Majorstuen Barnehage viser stolt frem energiveggen som pryder uteområdet sammen med noen av barna. Veggen brukes også som ballvegg.

Lysende energi

Veggen, laget av kunstneren Trude Westby Nordmark, består av glass, betong og stål, i tillegg til ledlys.

Enhetsleder Trine Mongstad Bente Hanssen forteller at da barnehagen skulle rehabiliteres for seks år siden hentet de inn forslag fra fem forskjellige kunstnere. Men det var altså forslaget om energiveggen som ble valgt.

– Jeg likte veldig godt dette forslaget fra kunstneren Trude Westby Nordmark, forteller hun.

Hanssen var med under hele prosjektet med utsmykking, og kan fortelle at det var et bevisst valg at verket skulle være ute.

– Vi ønsket at barnas utrykk skulle være inne, derfor ble det tidlig klart at vi ønsket å få et kunstverk utendørs.

Enhetslederen forteller videre at en av tingene hun likte godt med energiveggen var at den skulle være mer enn bare pynt. Den fungerer daglig som en ballvegg for barna, og fordi den har ledlys inni, lyser den godt opp, spesielt på vinteren. Da står den som selve symbolet på barnhagen, noe alle barna har et forhold til og gjenkjenner på lang avstand.

– Spesielt for oss voksne som har vært her siden starten har den en spesiell betydning, men nyansatte for også raskt et forhold til den. Den er en naturlig del av barnehagen.

Annonse
Annonse