Annonse
176316_.jpg
Karen Lene Tjoland er godt fornøyd med at kunstverket "Veien videre" av Eva Harr har fått følge henne inn på det nye kontoret.

Mulighetsbildet

Karen Lene Tjoland jobber i Statoil i Hammerfest. Da hun begynte i selskapet startet hun i administrasjonen og i et arkiv som rommet bilder som ennå ikke hadde funnet veien til en vegg fant hun det vakreste bildet hun vet om.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan beskrive bildet og hva det gjør med meg, men det er altså et av de vakreste bildene jeg vet om, forteller hun.

Bildet er et landskapsbilde malt av kunstneren Eva Harr.

Hun tok bildet ut av arkivet og hang det opp på sitt kontor. Da hun skulle begynne i PR-avdelingen i Statoil og bytte kontor skulle bildet bli hengene igjen på det gamle kontoret.

– Men da jeg kom i det nye kontoret hadde han som skulle overta mitt gamle kontor overrasket meg og gitt meg bildet. Han viste at jeg var så glad i det!

Statoil er en bedrift som tar kunst på alvor. Nesten alle kontorene i Hammerfest har landskapsbilder på veggene.

– Nå er vi jo blitt vant til at det er kunst over alt, men det hadde nok blitt tomt og nakent uten. Og selv om vi har fantastiske landskap utenfor vinduene har nesten samtlige valgt seg landskap som motiv på kunsten sin, forteller Tjoland.

– Men hva betyr bildet for deg?

– Først og fremst synes jeg som sagt det er et av de vakreste bildene jeg vet om. Men i og med at jeg jobber i HR-avdelingen synes jeg det har en fin symbolikk. Det viser veien, og alle mulighetene og at veien fortsetter inn i evigheten, avslutter hun.

Kunst på jobb
Annonse

Kunst på jobb
Annonse