Annonse
syafc44b.jpg

Nekter å forklare lønnshopp

Verken Norges Bank eller de som skal passe på sentralbanken og oljefondet vil forklare hvorfor, skriver Dagens Næringsliv.

Yngve Slyngstads lønn har økt med 2,3 millioner kroner på to år. Siden Slyngstad ble sjef har fondet gjort det dårligere enn markedet og blitt rangert som et av verdens dårligste fond i sitt slag. Ifjor tapte fondet 86 milliarder kroner.

Opprykk på 5,8 millioner

Hvordan dét kan kvalifisere til et lønnsopprykk på 5,8 millioner, vil ikke Norges Bank utdype.

- Vi har ikke noe mer å bidra med, sier pressetalsmann Øystein Sjølie til DN. Heller ikke lederen av den uavhengige komiteen som årlig fastsetter lønnen til Slyledere vil forklare årsaken til millionhoppet.Det var i årsrapporten for 2011 at Slyngstads lønnsøkning fremkom. Rapporten ble lagt frem før påske.Slyngstad og den øvrige ledelsen i oljefondet får kun fastlønn. Det nærmeste man kommer en forklaring på økningen, er sentralbanksjefens uttalelse etter fremleggelsen:

Lønnsveksten til Slyngstad var høy ifjor. Dette kommer imidlertid etter en like stor justering i motsatt retning i 2009. Lønnen er nå tilbake på det samme nivået som da han tiltrådte som leder av NBIM i 2008, skrev Øystein Olsens pr-folk i en e-post. Dette melder DN.no.

Annonse
Annonse