Annonse
162627_1691890.jpg
– Igjen og igjen kommer det fram at Norges Bank lener seg på en økonomisk ekspertise når den foretar sine investeringer, og mangler blikk for problemstillinger som ikke er av økonomisk art, sier Neumann.

Neumann slakter oljefondets etikk

– Igjen og igjen kommer det fram at Norges Bank lener seg på en økonomisk ekspertise når den foretar sine investeringer, og mangler blikk for problemstillinger som ikke er av økonomisk art, sier Neumann til Dagens Næringsliv.

Stadig kommer det negative opplysninger om oljefondets investeringer. Men man gjør ikke noe med det. For når det bare er økonomer som får ture fram, da blir det bare maksimering av penger. For det er det de kan, sier han.

Den siste nyheten i en serie av mange er at oljefondet har investert 11 milliarder kroner i 15 teknologiselskaper som lager overvåkningsutstyr beregnet på å overvåke og filtrere kommunikasjon. Regimene i land som Syria og Iran bruker slik teknologi mot sine politiske motstandere, skriver DN.

– Dette viser at det etiske rådet har ingen plass i prosessen. Det er på tide å ringe opp medlemmene av det etiske rådet og spørre; hva er vitsen med å ha deg i et råd hvis du ikke gjør jobben din, sier Neumann til avisen.

Annonse
Annonse