Annonse

Oslo universitetssykehus mistenkt for menneskehandel

I helgen ble det klart at møbelsnekkeren som er anmeldt for menneskehandel, skal ha brakt ytterligere seks filippinere til Norge i tillegg til de tre som har jobbet ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Nå opplyser politiet til Aftenposten at de ikke utelukker at OUS som institusjon eller enkeltansatte kan bli siktet for medvirkning til menneskehandel.

Det var NRK som i helgen meldte at ytterligere seks filippinere skal ha blitt brakt til Norge via det varetektsfengslede ekteparets møbelsnekkerfirma. Tre av disse skal ha jobbet på sykehjem i Oslo kommune, de tre andre i Lebesby kommune i Finnmark.

Etter oppfordring fra politiet ønsker ingen ved OUS å kommentere saken.

– Vi har bedt OUS legge lokk på informasjon omkring saken. Vi har fokusert på ekteparets rolle i saken og vil bruke tiden fram til i morgen på det. Men senere vil vi gå inn på sykehusets rolle i denne saken og hvilken gevinst de har hatt. Sykehuset er lagt inn som mistenkt i saken, sier politiinspektør Bente Gerner i Oslo politidistrikt.

Møbelsnekkeren er anmeldt for menneskehandel både av OUS og Fremskrittspartiet, og både han og hans kone sitter varetektsfengslet i første omgang fram til tirsdag. (©NTB)

Annonse
Annonse