Annonse
161193_1651713.jpg
Forbundsleder for ledelsesorganisasjonen Lederne, Jan Olav Brekke, påpeker at tre av fire tillitsvalgte i norske bedrifter mener ledelsen ikke prioriterer seniorene.

– Pensjonsalderen kan ikke økes før bedrifter tar seniorene på alvor

Funnene stammer fra Norsk Ledelsesbarometer, som viser at eldre arbeidstakere ofte føler seg uønsket i bedriften. Kun 25 prosent mener bedriftsledelsen i stor grad jobber for å øke pensjonsalderen.

– Derfor må det en holdningsendring til i mange bedrifter før det skal gi mening å snakke om økt pensjonsalder, sier Brekke.

Tøff arbeidsgiverpolitikk

Erna Solberg sa seg denne uken enig med Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldts budskap om at alle bør jobbe lenger for å beholde velferdsnivået, samtidig som levealderen stadig blir høyere.

– Dette er et prisverdig initiativ, men utfordringen til Høyre og Erna Solberg blir hva de vil gjøre for at eldre arbeidstakere skal føle seg mer velkommen i arbeidslivet og hvordan hun vil hindre at en tøff arbeidsgiverpolitikk skviser ut de hun ønsker skal arbeide lenger, understreker Ledernes forbundsleder.

Uønsket i bedriften

Hele 40 prosent av Ledernes medlemmer opplever at kravene som stilles i jobben gjør det vanskelig å stå i stillingen ut hele yrkeskarrieren, ifølge Norsk Ledelsesbarometer.

– Det er en krevende situasjon for ansatte som opplever at de er uønsket i bedriften eller at bedriften ikke har en bevisst seniorpolitikk. Samtidig er det et faktum at vi får underskudd på arbeidskraft fremover, og det må bedriftene ta på alvor, sier Brekke.

Annonse
Annonse