Annonse
damer_i_kontorl.jpg

Rausere norsk arbeidsliv

Great Place to Work har for tredje år på rad gjennomført en undersøkelse blant 1600 mellomledere på vegne av organisasjonen Lederne. I undersøkelsen svarer mellomlederne på arbeidslivsspørsmål, herunder spørsmål om diskriminering. Ifølge en pressemelding viser funnene en positiv utvikling i alle spørsmål som angår kjønn, alder, seksuell legning og kulturell tilhørighet,

– Dette er uten tvil positiv lesning. Vi skulle selvfølgelig sett at 100 prosent følte at norske arbeidsplasser ikke diskriminerer. Men utviklingen går riktig vei og viser at kontinuerlig jobbing med likestilling gir resultater, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne i pressemeldingen.

På spørsmål om lederne opplever at arbeidsplassen behandler rettferdig, svarer 87 prosent at kulturell eller etnisk tilhørighet ikke hindrer en rettferdig behandling. For seksuell legning er svarprosenten 89 prosent, mens henholdsvis 72 og 83 prosent mener det ikke diskrimineres på alder eller kjønn

Likestillings- og diskrimineringsombudet bekrefter i pressemeldingen at holdninger sjeldnere er et problem i norsk arbeidsliv, men understreker at dette ikke er nok i seg selv.

– Gode holdninger i seg selv skaper ikke handlinger. Gode handlinger skapes gjennom gode rutiner. Norske arbeidsgivere er lovpålagt å drive et systematisk antidiskrimineringsarbeid i egen virksomhet, sier Claus Jervell, seniorrådgiver i veiledningsavdelingen i Likestillings- og diskrimineringsombudet. Han sier at rutiner for å unngå diskriminering er særlig viktig når bedrifter skal rekruttere nye medarbeidere.

– Sentralt i dette arbeidet er gode rekrutteringsprosesser hvor man bevisst jobber med å sjalte ut rekrutterers egne ubevisste antagelser og eventuelle dårlige erfaringer, slik at alle søkere får en rettferdig vurdering.

Annonse
Annonse