Annonse
dame_p___kontor.jpg

Sitter seg syke på jobben

Noen av de typiske ”kontorplagene” er smerter i rygg, nakke, skuldre, samt det som gjerne kalles ”musearm”.

– Selv om de fleste bedrifter har investert i moderne ergonomiske kontormøbler, er det fortsatt altfor mange som sitter seg selv syke. Verste konsekvens av dårlige vaner og feil sittestilling på jobb er langtidssykemelding, sier fysioterapeut Jarle Marheim i Storebrand Helseforsikring i en pressemelding.

Saken fortsetter under videoen.

Fysioterapeuten mener at de tre vanligste tabbene blant kontoransatte er gal innstilling på bord og pult, dårlig planlegging av arbeidsdagen og at arbeidet sluker alt av oppmerksomhet. Han sier det er viktig å ta kroppens signaler på alvor, selv om plagene ikke alltid oppleves som alvorlige i starten, og viser til at det er mye lettere å forebygge enn å behandle denne typen plager.

På en gratis nettside lansert av Storebrand Helseforsikring gir Jarle Marheim tips om hvordan man kan forebygge muskel- og skjelettplager gjennom «Jarles jobbstrekk». På siden finner du råd om ergonomi og riktig sittestilling, pluss en instruksjonsfilm med øvelser som kan spilles av på egen pc.

– Jobbstrekkøvelsene motvirker og forebygger de negative effektene av stillesittende kontorarbeid. Dessuten er de fine fordi du blir bevisst kroppen din og den belastningen du selv påfører den gjennom arbeidsdagen, forklarer Jarle i pressemeldingen.

Annonse
Annonse