Annonse
181196_.jpg
Her poserer Nycomeds adm. direktør, Per S. Thoresen foran en av statuene.

Skulpturer på utlån

Skulpturene pryder uteplassen til glede for medarbeidere, besøkende og forbipasserende som legger veien om den lille hagen utenfor kantinen hos Nycomed i Asker.

Skulpturene forestiller en ulv, en ulveunge og et hestehode. De er støpt i sement, og museet har selv de samme skulpturene støpt i bronse.

Nycomeds adm. direktør, Per S. Thoresen er opptatt av kunst som trivselsskapende faktor i hverdagen hos Nycomed. Det var på hans initiativ at skulpturene fant veien til kantinehagen. Bedriften har tradisjonelt vært utsmykket med malerier og grafikk, men skulpturer har vært mangelvare.

Da han nevnte det for museumsbestyrer Fredrikke Hegnar von Ubisch ved Asker Museum, løste det seg.

Asker Museum forvalter deler av arven etter billedhuggeren Anne Grimdalen, og noen skulpturer var lettere skadet etter omstøpning, og lå på et lager, hvor de ikke var til glede for noen. Nå har Nycomed bekostet restaurering av skulpturene, og Asker Museum får anledning til å vise dem både hos Nycomed i Asker og på Asker Museum i Hvalstaddalen hvor de blir til glede for enda mange flere.

Per S. Thoresen var svært fornøyd med løsningen. Han ønsket seg kunst med tilknytning til Asker, og her fikk han låne skulpturer av en lokal kunstner, fra Askers eget museum.

Annonse
Annonse