Annonse
170436_.jpg
Sigrid Tveiten, en av tre som driver Cafe og galleri Odonata på Fornebu foran bildet "Yr" av Marius Schultz.

Sol ute, sol inne

Ute på Fornebu går livet sin vante gang for hjemmeværende mødre og travle foretningsfolk som kommer innom Odonata for å spise lunsj og møte andre.

Cafeen er et møtested for mange typer mennesker, og mange er betegnet som stamkunder. I tillegg til å være en ordinær café, er Odonata også et Galleri. Det innebærer at de har utstillinger i lokalene, og at det kommer en ny utstilling ved jevne mellomrom.

– Sånn sett er vi veldig heldige, sier Sigrid Tveiten, som er en av tre som driver stedet.

Hun viser stolt frem alle bildene av Marius Schultz, som er kunstneren som fortiden dekker veggene i lokalet.

– Hvis jeg må plukke ut et bilde, må det bli dette, sier Tveiten, og går mot et vårlig bilde som henger oppe på en avsats. – Jeg blir så glad av å se på det.

– Hva gjør kunsten med dere ansatte og kundene deres?

– Kunsten betyr mye. Både for lokalene og for oss som er her inne. Ansatte så vel som kunder. Bildene påvirker atmosfæren i lokalene og alle stamkundene merker med en gang at vi har ny utstilling, sier Tveiten.

Og de friske bildene inne gjenspeiler den lyse årstiden som sakte gjør seg mer gjellende utenfor.

– Heldigvis er lokalene av en slik art at de egner seg til mange type bilder og utstillinger. Denne gangen er det fotografier, men vi begrenser oss ikke til ett utrykk, sier Tveiten.

Vanligvis skifter de utstilling når det har gått en måned eller to.

– Det er så deilig å skifte så ofte, lokalet bytter veldig utrykk og stemning etter hva som henger på veggene, avslutter hun.

Kunst på jobb
Annonse

Kunst på jobb
Annonse