Annonse
185055_.jpg

Tidligere Yara-sjef siktet i korrupsjonssak

Enger ble pågrepet tidlig fredag morgen i forrige uke, sammen med de to Yara-direktørene Tor Holba og Hallgeir Storvik. Enger ledet Yara fram til høsten 2008. Det var hensyn til fare for bevisforspillelse som gjorde at Økokrim valgte å pågripe de tre mennene samtidig.

– Han ble siktet i forbindelse med at han ble pågrepet samtidig med de to andre fredag, sier Engers forsvarer Knut Smedsrud til Dagens Næringsliv.

Like før Enger sluttet i Yara, signerte han en avtale med Libyas nasjonale oljeselskap om etablering av gjødselselskapet Lifeco, hvor Yara eier 50 prosent. Det er i forbindelse med etableringen av Lifeco at Økokrim mistenker at det ble utbetalt bestikkelser til mellommenn.

Holba og Storvik har etter eget ønske fratrådt sine stillinger med umiddelbar virkning inntil saken er ferdig etterforsket. De nekter straffskyld og ble løslatt i løpet av helgen, men er fortsatt siktet. Smedsrud opplyser at også Enger benekter enhver straffskyld.

– Han har vært inne og avgitt sin forklaring tidligere og holder fast ved den. Det er ingen endring i hans forklaring. Han har ikke kjennskap til noen form for korrupsjon og avviser at han har gjort noe straffbart, sier Smedsrud.

Økokrim har i ett år etterforsket mistanker om at Yara, eller noen i Yara-systemet, kan ha vært involvert i korrupsjon. Det var Yara selv som varslet Økokrim om mulige ulovlige forhold. (©NTB)

Les også Økokrim bekrefter at Enger er korrupsjonssiktet

Annonse
Annonse