Annonse
172058_.jpg
Regnskapsmedarbeider Lisbeth Kjelstrup foran Marius Shultz' fotografi som hun mener skaper ro og tilstedeværelse i møterommet det henger i.

Tilstedeværelse

I Transportøkonomisk Institutt (TØI), tar de kunst på alvor. Selskapet er med i en ordning, kunst på arbeidsplassen, som gjør at de får rullerende utstillinger på huset. Dermed får man nye impulser og rekker aldri å gå lei.

– En av kunstnerne vi nå har en utstilling av heter Marius Shultz, en fotokunstner. Bildene hans er veldig "snille", de er lette å like, forteller Kjelstrup.

I et lite møterom har hun plassert et av bildene hans. Motivet er siv i stille vann, og bildet er stort, spesielt i forhold til rommet det henger i.

– Jeg synes det skaper en god atmosfære her inne. Det blir intimt og oppfordrer til tilstedeværelse, sier hun.

I Transportøkonomisk Institutt (TØI) jobber det mange forskere, som ikke først og fremst er opptatt av kunst, forteller Kjelstrup.

Hun forteller også om hvordan tidligere utstillinger har provosert og skapt debatt.

– Etter min mening er det nettopp det som er en av kunstens viktigste oppgaver, å vekke reaksjon, ettertanke og kanskje til og med øke forståelsen for den verden vi lever i, sier hun.

– Men denne utstillingen, og spesielt dette ene bildet, har ikke skapt noe særlig debatt. Det er et motiv alle kan forholde seg til og som gir gode assosiasjoner, avslutter hun.

Kunst på jobb
Annonse

Kunst på jobb
Annonse