Annonse
sy591655.jpg

To Yara-direktører siktet av Økokrim

De to ble pågrepet fredag morgen i Oslo. Bakgrunnen skal være medvirkning til grov korrupsjon, ifølge førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim.

– Poenget med pågripelsen er at de skal avhøres samtidig for å få avkreftet eller bekreftet mistanken, sier hun til NTB.

Varetekt ikke avgjort

De som er siktet, er Tor Holba, direktør for oppstrømssegmentet, og finans- og strategidirektør Hallgeir Storvik, skriver E24. Økokrim har foreløpig ikke avgjort om de skal fremstilles for varetektsfengsling.

Konsernsjef i Yara International Jørgen Ole Haslestad sier han er overrasket over utviklingen.

– Imidlertid har Yara hatt et tett samarbeid med Økokrim i prosessen så langt, og dette vil fortsette også i denne nye fasen. Det er viktig for oss å komme til bunns i denne saken, og vi vil nå avvente Økokrims videre arbeid, sier konsernsjefen i en børsmelding.

Libya, India og Sveits

Etterforskningen av saken, som blant annet gjelder forhold i Libya og India, ble åpnet for rundt ett år siden, da selskapet selv varslet Økokrim om mulige ulovlige forhold. Den omfatter også et tidligere Yara-eid selskapet i Sveits.

Alt dette er forhold som også omfattes av Yaras egen gransking, opplyser kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Yara, til NTB.

Men hva det er konkret, kan ikke jeg svare på, sier Tuman og viser til Økokrim. (©NTB)

Annonse
Annonse