1230_brettet_va.jpg

Ukeavisen Ledelse nr. 30, 2012

Publisert: 17. august 2012 kl 09.29
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.33

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Saken fortsetter under annonsen

Liv & ledelse

Livsfarlig kultur

Holdninger, kultur og lederskap i departementer og politi kostet oss bygningene og regjeringskvartalet og antakelig mange menneskeliv. Hvordan kan en slik kultur vokse frem, og hva kan gjøres med den? Vi tar skrittet videre fra den knusende rapporten 22-juni-komiteen la fram.

Spør om arbeidsrett:

Ledende stilling eller særlig uavhengig stilling

Spørsmål: Spørsmål: Jeg er ansatt som markedssjef i fulltids stilling. Årslønnen min ligger midt på treet i forhold til det som er snittet for min type stilling i landsdelen. I kontrakten min står det at stillingen er ledende/særlig uavhengig. Videre står det at overtid er inkludert i lønnen.
Jeg får stadig tildelt oppgaver relatert til drift, salgsledelse og personal i tillegg til de oppgavene min arbeidsgiver mener at jeg bør ivareta i forhold til markedsføring. Jeg legger med andre ord lite føringer selv for svært mange av oppgavene det forventes at jeg skal løse og gjennomføre. Jeg har ikke personalansvar, og jeg har heller ikke et team jeg kan støtte meg på for å få løst oppgaver eller som jeg kan delegere oppgaver til.
Bedriften jeg jobber for er lokalisert på 11 ulike steder i landsdelen og det forventes at jeg skal være tilstede på disse flere ganger i løpet av året for å følge opp disse. På grunn av store avstander medfører dette mye reisetid og overtid når jeg er ute på de ulike stedene.
Både på hovedkontoret og ved reiser forventes det at jeg er på jobb fra 08:00 – 16:00. På hovedkontoret må jeg registrere meg elektronisk ved arbeidsdagens begynnelse og slutt.
Min utfordring er at jeg ikke får noe rom av min arbeidsgiver for fleksitid, og heller ingen avspasering for deler av all arbeidstiden min. Tilbakemeldingen jeg får er at overtid er inkludert i lønn. Er dette riktig? Jeg er ikke ute etter høyere lønn eller betalt kompensasjon, men skulle så gjerne hatt litt av tiden min tilbake …

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Saken fortsetter under annonsen

Ny som leder:

Sørger for at medarbeiderne blir dyktigere

Bygningsingeniøren Bjørg Enersen ble gruppeleder for 15 ansatte, etter å ha jobbet mange år som ingeniør i prosjekt. En stor del av hennes arbeid er nå knyttet til å sørge for at medarbeiderne øker sin kompetanse.

Prestasjonsbedømming av alle

Prestasjonene til alle ansatte i det globale forsikringsselskapet Codan /RSA vurderes kontinuerlig. De beste får bedømmelsen eksepsjonelle prestasjoner, bunnsjiktet får under forventet. Ifølge ledelsen øker dette resultatene.

Lederspeilet:

- Det viktigste er hjerteligheten

Saken fortsetter under annonsen

Når Beate Holm Töpfter i Lillesand Hotel Norge ansetter, ser hun primært etter personlighet. Alle arbeidsoppgavene, unntatt kokkenes, kan læres fort.

Lederverktøy:

Ulik behandling gir bedre resultater

Skreddersydd motivasjonsarbeid og personalutvikling må til for å forbedre resultatene til alle selgerne i bedriften. De middelmådige ignoreres ofte, selv om dette er gruppen med største potensial for forbedring.

Ulik virkelighetsoppfatning

Toppsjefen har sin virkelighetsoppfatning. Mellomlederne danner seg ofte sin egen oppfatning etter å ha snakket uformelt seg imellom.

Samfunn, etikk & kultur

Saken fortsetter under annonsen

Scampi til besvær

Norske butikksjefer er avventende til oppfordringen om å slutte å selge scampi. Svenske forretninger og hotellkjeden Scandic boikotter salg av kjempereken. Miljøorganisasjoner oppfordrer til å stanse salget.

Former kulturlivet

På hver sin måte og med ulik strategi har Sparebankstiftelsen DnB NOR og Fritt Ord forsøkt å forme kulturlivet.

Kunst på jobb:

Lysende energi

Energiveggen de har ute i Majorstuen Barnehage i Trondheim lyser opp som selve symbolet på barnehagen.

Saken fortsetter under annonsen