1232_brettet_va.jpg

Ukeavisen Ledelse nr. 32, 2012

Publisert: 31. august 2012 kl 09.22
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.33

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Saken fortsetter under annonsen

Liv & ledelse

Gull verdt

Håndballjentene tok gull i OL. Det ville de ikke klart uten støtteapparatet. Ukeavisen Ledelse har sett nærmere på samspillet mellom toppidrettsutøvere og støttespillerne deres.

Spør om arbeidsrett:

Arbeidsgiver må forholde seg til avtalen

Spørsmål: Jeg har sagt opp min stilling og skal jobbe ut august. Jeg har en separat avtale med arbeidsgiver at jeg skal ha en lønnsøkning på 50.000 kroner fra jeg får en særskilt kvalifikasjon. Jeg fikk denne kvalifikasjonen i slutten av juni.  Jeg mener derfor at jeg skal ha lønnsøkning med 50.000 fra 1. juli. I tillegg til dette har jeg en avtale hvor det står at jeg skal øke minst 25.000 kroner i lønn pr år. Dette skal etter arbeidsavtalen skje fra 1. august. Det står ikke noe i min avtale at jeg ikke skal ha lønnsøkning selv om det er oppsigelsestiden min. Jeg mener at jeg har krav på økning 50.000 fra 1. juli og 25.000 fra 1. august. Arbeidsgiver er ikke enig i mitt krav. Hva sier loven og hva har jeg krav på?

Arbeidsgivers styringsrett

Saken fortsetter under annonsen

Spørsmål: Jeg arbeider som elektriker. Jeg har vært i møte med min nye sjef i dag. Han vil flytte meg fra en serviceavdeling til en prosjektavdeling i samme firma. Jeg ønsker ikke å bli flyttet over. Har jeg noe valg eller er det en lov om dette?

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Lederspeilet:

- Det var David mot Goliat

Hjemmekontor, privat lån og slokking av branner. Slik startet OneCall-sjef Øistein Eriksens kamp mot de store mobilselskapene.

Ny som leder:

Kjemper om de beste folkene

Saken fortsetter under annonsen

Kirsti Hanebrekke (46) er direktør for seksjonen infrastruktur og miljø i ingeniørbedriften Hjellnes Consult AS. En av hennes største utfordringer er å skaffe nok dyktige folk. Oppdrag mangler hun ikke.

Lederverktøy:

Legg til rette for talentene

Talentutvikling handler ikke om å velge mellom å satse på utvikling av alle, eller en begrenset gruppe med stort potensial, men begge deler.

Utfordrer etablerte ledelsesteorier

Berit Foss argumenterer i doktorgraden sin for at ansvarlig ledelse er å lede seg selv og andre fram mot omsorg og ansvar for medmennesker.

Samfunn, etikk & kultur

Saken fortsetter under annonsen

Kraftig økning i bærekraftig investeringer

Antall bærekraftige investeringer i Europa har doblet seg siden finanskrisen.

Former kulturlivet

På hver sin måte og med ulik strategi har Sparebankstiftelsen DnB NOR og Fritt Ord forsøkt å forme kulturlivet.

Kunst på jobb:

Kreativitet avler kreativitet

Kunstverket som henger i resepsjonen hos tenketanken Progressiv er et kreativt mønster i sterke farger. Daglig leder Lars Martin Mediaas mener man finner de nye og spennende tankene ved å omgi seg med gjenstander det ligger nettopp ny og spennende tenkning bak.

Saken fortsetter under annonsen