Annonse
1244_brettet_va.jpg

Ukeavisen Ledelse nr. 44, 2012

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Liv & ledelse

Big Data

Ledelsestrenden Big Data. Noen kaller det en ledelsesrevolusjon. Andre mener det er et motebegrep.

Spør om arbeidsrett:

Omplassering i arbeidskonflikt

Spørsmål: Hei, jeg er ansatt som mellomleder i en kommune hvor det i mange år har pågått en konflikt mellom to av de andre mellomlederne. Konflikten begynte opprinnelig som en faglig uenighet mellom to arbeidstakere som nok i utgangspunktet ikke hadde særlig god personkjemi. Jeg hadde i utgangspunktet et godt forhold til begge. Da jeg etter hvert så hvor urimelig den ene behandlet den andre var jeg nødt til å si fra hva jeg mente om dette. Dette angrer jeg på i ettertid, for nå er også jeg lagt for hat av den som jeg kritiserte. Arbeidsgiver har i lang tid vært fraværende i forhold til denne arbeidskonflikten. Nå truer imidlertid arbeidsgiver med å omplassere flere av oss. Vi har foreløpig ikke fått beskjed om hvem som vil bli omplassert. Jeg frykter at arbeidsgiver også kommer til å omplassere meg. Har arbeidsgiver adgang til dette?

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Store misforståelser rundt vikarbyrådirektivet

Vikarbyrådirektivet vil gjøre det vanskeligere å selge billig, utenlandsk arbeidskraft til det norske næringslivet. Men for de store vikarbyråene er endringene små. To måneder før direktivet trer i kraft, er det fremdeles store misforståelser rundt hvordan vikarlønnen skal beregnes.

Lederspeilet:

Satser på de unge

For å få flere gjengangere i arbeid satser NAV-leder Ulf Pedersen i Larvik på å forebygge. Nav går ut til skoler og samarbeider med barnevernet for å fange opp ungdom som slutter på skole og faller utenfor samfunnet.

Kommunikasjonssjefen sitter på gangen

Kommunikasjonssjefer vil gjerne spille en strategisk rolle i bedriften. Realiteten er at de som regel ender opp som budbringere, uten reell påvirkning før beslutningene tas.

Jakten på en lederstjerne

Personlighetstester, informasjon fra arbeidsgiver, jobbsimulering og rollespill danner grunnlaget for å finne Norges beste leder under 40 år.

Bli mer effektiv med rett app

Som leder er man mye på farten. Og mobilen er alltid med i jakkelomma. Her er noen apper som kan gjøre deg mer effektiv

Lederverktøyet:

Erkjenn ansvaret

Som leder må du sørge for å få synsinntrykk fra minst to steder når den store krisen inntrer. Du er ansvarlig som leder enten du vil eller ikke. Og du må være forberedt på alt.

Helvetshelgen

Forrige helg var en helveteshelg for lederen i SAS Norge kabinforening (SNK), Anneli Nyberg. Da var hun med å redde SAS. En psykisk påkjenning på fem år med kontinuerlige kutt- og spareplaner.

Lederfokus:

Ledelse og emosjonell intelligens

Veien til den første lederstillingen går for de fleste gjennom en fagkarriere basert på utdannelse og arbeidserfaring der logikk og rasjonalitet er høyt prioritert. Men solid utdannelse og erfaring kun forankret i det rasjonelle er ikke lenger tilstrekkelig for en vellykket lederkarriere!

Samfunn, etikk & kultur

Faren for svart hav

90 prosent av verdens fiskebestander er utnyttet til eller over grensen for det forsvarlige. Store kvanta blir fanget ulovlig, og svært mye "lovlig" fiske skjer innenfor uforsvarlige kvoter

Kunst på jobb:

Fredelig jul

Julen har kommet til Clarion Hotel Royal Christiania. Resepsjonen er pyntet med hvite juletrær med røde kuler som skinner i novemberregnet.

Annonse
Annonse