Annonse
1247_brettet_va.jpg

Ukeavisen Ledelse nr. 47, 2012

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Liv & ledelse

- Lieungh forbereder ledere på vekst

Konsernsjef Simen Lieungh har vekstplaner for riggselskapet Odfjell Drilling. Det inkluderer flere rigger, utenlandssatsing, en fremtidig børsnotering, men også et lederutviklingsprogram der lederne tar steget ut av komfortsonen.

Spør om arbeidsrett:

Vikarbyrådirektivet

Spørsmål: Jeg har et spørsmål knyttet til de nye endringene i arbeidsmiljøloven som trer i kraft fra nyttår. Så vidt jeg har skjønt dette skal vikarer som følge av likebehandlingsprinsippet blant annet få tilgang til felles goder og tjenester hos innleier. Kunne dere forklare nærmere hva likebehandlingsprinsippet er for noe? Og hvilke goder og tjenester dreier det seg om? Vil for eksempel velferdsordninger omfatte vikarer også?

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Skap lojalitet gjennom vaner

De hyperrasjonelle utvikler vaner for å unngå å slite ut den delen av hjernen som skal være analytisk og skjerpet.

Lederspeilet:

Kremjobben

Norges ambassadør i Tyskland skal åpne dører – for norsk næringsliv, politikk og kultur – i et av de landene som er viktigst for Norge. Men egentlig er alle dører åpne allerede, det gjelder bare å gå inn, sier Sven Erik Svedman.

Litteratur og ledelse:

Alle dør alene

Den lille mannen får ingen historie skrevet, millioner av skjebner forsvinner i helheten.

Lederverktøyet:

Enkle grep gir fokus

Sliter du med stress og opplever at produktiviteten din går ned? Dette kan trenes opp med relativt enkle virkemidler.

Mannen som voktet toppenes liv

Med 1000 mann i arbeid og rundt 20 stats- og regjeringssjefer på besøk, var Nobel-arrangementet i begynnelsen av uka en skikkelig ledelsesutfordring for mannen som hadde ansvaret for toppenes sikkerhet. God planleggig og tydelig ledelse ga et knirkefritt arrangement.

Nyskaping & næringsliv

Hel ved i Vingelen

I den lille fjellbygda Vingelen nord i Østerdalen ligger en bedrift med røtter i gamle tradisjoner og med hele ­landet som marked.

Spør om forretningsjuss:

Nav har fått «ris på baken»

Staten har spart penger på bekostning av lovlig permitterte arbeidstakere, men har nå fått beskjed om å endre sin praksis.

Av advokater i Føyen Advokatfirma DA.

Nytt fra EU:

Vår egen demokratiske utfordring

Den norske utfordringen i forhold til EU, altså vår tilknytning til EU gjennom EØS-avtalen, sier regjeringen at vi må løse ved å utnytte det såkalte handlingsrommet. I meldingen om Sentrale prioriteringer og virkemidler i norsk europapolitikk, brukes ordet handlingsrom 45 ganger. Utnyttelsen av handlingsrommet må være mer enn fagre ord, for det er kvaliteten på vårt eget demokrati det dreier seg om.

Av Niels B. Bekkhus ved NHOs Brussel-kontor.

Samfunn, etikk & kultur

Når advokatmat blir juss

I fjor ble 459 norske advokater meldt til sine egne disiplinærutvalg. 120 av dem fikk en eller annen form for reaksjon.

Kriseledelse: – Kan lære av det private

Det offentlige kan ha mye å hente på å ta i bruk styringsverktøy fra det private næringslivet når sikkerhet skal håndteres, mener Alexandra Bech Gjørv.

Spillerom:

Næringsdrevet taktskifte i Salzburg

Et av verdens største og viktigste opera- og musikkfestspill, Festspillene i Salzburg i Østerrike (Salzburger Festspiele), tar nå radikale grep for å komme på den kunstneriske offensiven, skriver Kultmag-redaktør Esben Hoff.

Kunst på jobb:

Veldedig kunst

Etter et besøk i India i 2008 bestemte ledergruppen i Capgemini seg for å støtte indiske jentebarn med å fullføre 10 års skolegang.

Annonse
Annonse