Annonse
203251_.jpg
I en klippe av et bygg på Helsfyr i Oslo viser administrerende direktør i Euro Business School AS, Per Kjetil Parr, frem oljemaleriet «Vandrerene» av kunstneren Edgar Parr.

Vandrerne

Per Kjetil Parr forteller at kunstverket «Vandrerne» ble auksjonert bort til inntekt for kreftforeningen. Selv synes han prisen ble for lav, og endte med å kjøpe det selv.

Kreftforeningen

– Kunstneren driver dessuten et selskap som heter «Art-Aid» som selger kunsttrykk og litografier som gaver til ansatte i næringslivet. Et populært konsept både fordi bildet varer livet ut og det faktum at kunstneren gir bort 25 prosent av inntektene til Kreftforeningen.

Hedersbetegnelse

Etter at kunstverket ble kjøpt har begrepet «Vandrer» blitt en hedersbetegnelse i Euro Business School.

– Det er rett og slett den beste utmerkelsen du kan få her hos oss. Både blant ansatte og kunder. De som har gjort seg fortjent til denne utmerkelsen får et litografi av verket, sier han.

Brødrene Parr er begge fasinert av mennesker som rammes av kriser men allikevel finner styrke til å gå videre mens andre følger etter.

– Her hos oss har vi bygget bevist rundt dette og alle som jobber her har et forhold til både kunstverket og begrepet «vandrer», sier Parr.

Symbolikken har de også formidlet til kunder som setter pris på oppmerksomheten og bevisstheten rundt kunst.

– Selv om de som fortjener det får hvert sin litografi, vil originalen henge her hos oss og minne oss på hvem vi er og hva vi står for, avslutter Parr.

 

Annonse
Annonse