Annonse
211121_.jpg
Bildet med tittelen "Welcome to Las Vegas" av kunstneren Trude Tjensvold er et verkene som pryder veggen i barne- og ungdomsavdelingen på Ås bibliotek.

Visuell kommunikasjon

– Vi har valgt å kun kjøpe orginalkunst, forteller han.

Bildet han har plukket ut heter "Welcome to Las Vegas" og er laget av kunstneren Trude Tjensvold.

– Dette bildet liker jeg så godt. Det er så optimistisk, sier Ramsfjell.

Med de sterke fargene kjører den knall røde bilen rett inn i eventyret.

– Vi vil jo kommunisere med barna. De minste er jo så små at de ikke har språk ennå. Men de har et billedspråk og det spiller vi på, forteller Ramsfjell.

Han forteller at kunsten og utsmykningen i barneavdelingen skal være slik at barna skal kunne oppdage noe nytt hver gang de besøker biblioteket. Alle hyller er merket med farger og symboler fremfor bokstaver og tekst. Slik kommuniserer de med de aller minste brukerne også.

– Biblioteket er nytt og ombygget. Tidligere fikk jeg lov å boltre meg også i taket, men nå må jeg holde meg til veggene, forteller han.

Og veggene blir utnyttet til gangs. Her henger det bilder og figurer som er hentet ut fra barnebøkene.

– Vi kommuniserer bevist med kunst, spesielt mot barn. Men det gjør jo noe med arbeidsmiljøet for oss som jobber her også. Det blir jo så hyggelig, sier Ramsfjell.

Han forteller at bibliotek generelt er mye flinkere i dag til å kjøpe inn kunst og ha et bevist forhold til den visuelle delen av kommunikasjonen, ikke bare tekst.

– Barne- og ungdomsavdelingen på biblioteket i Ås skal være mer enn et bibliotek. Det skal være et værerom, avslutter han.

Annonse
Annonse