Annonse
r__d_as_smart_o.jpg
Det er forskjell på «råd» og «støtte». Det er støtte du har mest nytte av, mens råd må du vurdere om de er riktig for deg å følge, mener strategi- og ledelsesrådgiver Laura Garnett.

3 myter om suksess i forretningslivet

Noen av oppskriftene som høres fornuftige ut, kan imidlertid bære helt galt av sted. Det fastslår strategi- og ledelsesrådgiver Laura Garnett i et innlegg hos inc.com.

I innlegget sitt lister hun opp noen «sannheter» som hun selv beskriver som myter. Dette er tre av dem:

  • Myte 1: Ta imot råd
    Alle ønsker vi gode råd. Problemet er ifølge Garnett at vi ofte ikke ser forskjell på råd og støtte. Hun mener at råd er det den andre ville gjort hvis han befant seg i dine sko. Støtte er når han tar skoene dine på og hjelper deg med å ta en beslutning som til det beste for deg. Det vi ofte får, er råd. Lytt til dem, og vurder dem. Forkast dem hvis de ikke er riktige for deg, skriver Garnett.
  • Myte 2: Skaff deg en MBA
    Noen ser på en MBA-grad som en utdanning i å drive egen business. Dette er riktig for noen, men ikke for alle. Det finnes ingen magisk formel for å lykkes. En del mennesker bygger opp vellykkede selskaper uten å ha noen «næringslivsutdanning».
  • Myte 3: Tjen store penger det første året
    Markedsførere av suksessoppskrifter kan forsøke å overbevise deg om at det er realistisk å tjene store penger fort, hvis du bare ansetter den riktige personen eller følger den riktige oppskriften. Laura Garnett viser til statistikk for amerikanske selskaper som forteller en annen historie. Hun mener at suksess bygges på andre kriterier: Opplever du jevn vekst? Liker du det du gjør? Utvikler du deg? Klarer du å betale regningene som kommer? I en tidlig fase er det viktigere å stille denne typen spørsmål enn å skape urealistiske forventninger.
Annonse
Annonse