Annonse
lykkelig_busine.jpg

3 ting lykkelige ansatte gjør annerledes

  • De forbedrer sin egen stilling
    De har sjelden den perfekte jobben, men de tar noen grep for å skape et bedre arbeidsmiljø og øke jobbtilfredsheten. Glade medarbeidere har frihet til å justere på arbeidsoppgavene sine gjennom å bytte oppgaver med andre og gjennom samarbeid med andre. Slik jobber de for å få brukt sine sterke sider og interesser på best mulig måte.
  • De er flinke til å tenke positivt når noe negativt skjer
    Optimister tenker på en spesiell måte når tilbakeslagene kommer. De er løsningsorienterte og ser etter områder hvor de har kontroll og/eller innflytelse. Det vet at dette ikke varer evig, og tenker at også dette vil gå over. De er også flinke til å innrette seg på en slik måte at tilbakeslag ikke smitter over på andre områder i livet. Optimistene har for øvrig bedre helse og er mindre deprimerte enn sine mer pessimistiske kolleger.
  • De holder stø kurs
    De har driv, er utholdende og er fast bestemte på å nå sine langsiktige mål. De forfølger sine mål med iver og engasjement, står ikke tilbake for utfordringer og lar ikke en feil definere hvem de er som person. Med andre ord: De gir seg ikke.

Paula Davis-Laack har skrevet om kjennetegnene ovenfor, og flere andre, i et innlegg hos Psychology Today.

Annonse
Annonse