Annonse
positiv_negativ.jpg
Hvis du gjør noe med holdningene dine, kan du snu negativt til positivt.

3 tips mot negativitet

Har du hatt dager på jobben hvor du føler at tingene er ute av kontroll? Uventede problemer dukker opp, du rekker ikke det du skal og kanskje tar du også deg selv i å gjøre flere feil. Selv i de mest frustrerende øyeblikkene finnes det imidlertid noe du selv kan gjøre noe med, skriver bedriftsrådgiver Marla Tabaka i et innlegg hos Forbes.

Du kan gjøre noe med holdningene dine, noe som igjen vil påvirke hvordan du føler deg og hvordan andre oppfører seg mot deg. Her er Tabakas tre tips i sakens anledning:

  • Tenk annerledes…
    Når du tar deg selv i å tenke «dette vil aldri gå», spør deg selv: Er det virkelig sant, og tror jeg egentlig at det er slik? Svaret er vanligvis nei. Rådgiverens råd er at du lager deg en liste med argumenter for hvorfor den negative tanken ikke er sann. Begynn så å tenke annerledes. Let etter den beste muligheten du kan finne. Tenk: Kanskje finnes det en måte jeg kan løse dette på?

  • Snakk annerledes
    Omformuler negative kommentarer som er på vei ut. Det ligger i menneskers natur å gå i forsvar mot negativitet, selv om den ikke er rettet direkte mot dem. Istedenfor å snakke om hvor ille dagen din er, kan du velge en eller to ting ved denne dagen som er positive og snakke om disse. Snart vil du oppleve at du fokuserer på positive ting, istedenfor å tenke på det negative, hevder Tabaka.

  • Vurder annerledes…
    Negative tanker om deg selv eller andre gjør at energinivået ditt daler. Istedenfor å se etter feil hos folk (inkludert deg selv), se etter de gode kvalitetene. Marla Tabaka skriver at dette er et morsomt eksperiment, ettersom folk langt på vei ser ut til å være slik du forventer at de er. Hvis du generelt sett ser på noen som lite samarbeidsvillige, er det den siden av personen du vil se. Se i stedet etter mer positive sider ved folk, og du vil oppdage at de fremstår i et annet lys.
Annonse
Annonse