diskusjon_ved_v.jpg
Diskusjoner ute på gulvet i bedriften kan være en grei arena for problemløsning.

3 tips til innadvendte ledere

Publisert: 28. august 2013 kl 10.19
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Bygge nettverk istedenfor å sitte alene i dype tanker. Være synlig. Snakke så høyt om sine egne sterke sider og ideer at man er sikker på å bli hørt. Denne typen innfallsvinkler til næringsliv og lederskap er vanlige, og det tas her nærmest for gitt at man er utadvendt. Det finnes imidlertid ledere som er innadventdte og sjenerte, og disse har vært og er forfatter Jennifer Kahnweiler opptatt av.

Kahnweiler, som står bak bloggen jenniferkahnweiler og boken The Introverted Leader, og gir ifølge inc.com blant annet følgende råd til de innadvendte:

  • Bruk alenetid til å tenke strategisk.
    Du ønsker å tilbringe tid alene. Bruk dette rommet til å tenke igjennom andres posisjoner og motivasjon. Tenk igjennom hvordan du selv kan ha innflytelse på dem eller hjelpe dem til å nå sine mål.
  • Bruk kraften i en-til-en-samtaler.
    Store møter er ikke den eneste arenaen hvor du får ting gjort. Tvert imot. Kahnweiler minner om at diskusjoner som ikke foregår i store grupper, men ute på gulvet i bedriften og på gangen, gjerne er de mest effektive. I denne typen samtaler kan folk føle at de blir kjent med deg. De blir mer komfortable, og dermed kan dette også være arenaer for problemløsing.
  • Merk deg andre innadvendte mennesker med innflytelse.
    Når noen mennesker prater konstant, er det lett å overse andre som holder seg i utkanten. Her har den introverte en fordel, mener forfatteren. Hun oppfordrer innadvendte til å bruke sine høyt utviklede evner til å observere til å oppdage andre som ikke snakker høyt, men likevel innehar nye tanker, skaper endring og utfordrer sine medmennesker. Kanskje er det disse menneskene som har de mest interessante og velutviklede meningene og ideene?
Saken fortsetter under annonsen