Annonse
hilse_handshake.jpg
Et triks for å huske navn på folk du hilser på, er å gjenta navnet når du fortsetter samtalen.

3 triks for å huske navn

Coach og forfatter Kristi Hedges kommer i en artikkel hos Forbes med flere tips for å huske navn. Dette er tre av dem:

  • Gjenta navnet
    Når noen forteller deg hva de heter, ikke gå rett videre til en samtale. Forsøk å gjenta navnet i ditt eget svar. Hvis den andre forteller at han heter Christian, kan du si: ”Hei, Christian. Hyggelig å møte deg”.
  • Bruk assosiasjoner
    Mange eksperter anbefaler tankelek med ord og bilder for å huske bedre. Du kan for eksempel bruke bokstavrim der du setter sammen ord med samme forbokstav. Hvis David er fra Drammen, vil det være lettere å huske David fra Drammen enn bare David. Hvis Sara jobber på Shell, er det lettere å huske Shell-Sara enn bare Sara. Du kan også bruke andre bilder, som å se for deg Silje med et rødt Silkeskjerf rundt hodet.
  • Bestem deg for å bry deg
    Mange mener at hovedgrunnen til at vi glemmer nye navn, er at vi ikke konsentrerer oss om å lære oss om å lære dem fra starten av. Problemet er at det foregår gjerne så mye annet rundt oss at vi ikke gir andres navn nok oppmerksomhet. Forfatter Keith Ferrazzi har uttalt at første bud for å lære seg navn, er å bestemme seg for å bry seg om den andre. Han mener med at hvis du virkelig bestemmer deg for å huske navn, vil du klare det. Og bryr du deg virkelig om de menneskene du møter, vil det være lettere.
Annonse
Annonse