Næringsliv

300 stillinger kuttes i Evry

Til tross for nye kontraktsmilliarder.

Publisert Sist oppdatert

IT-leverandøren, som også har ansvaret for DnBs nettbank, har opplevd bankens kunders vrede den siste tiden, på grunn av mye nedetid med nettbankløsningen. Nå annonserer selskapet i tillegg at det skal kuttes kraftig i antall stillinger, skriver nettstedet e24.no.

Senest i april i år ble det kjent at DnB vurderer å droppe Evry, som følge av at nettbanksystemene som Evry leverer til storbanken har vært nede mange ganger.

– Vi er ikke fornøyde med den kvaliteten på tjenestene vi har levert til kundene i det siste. Avtalen vi har med Evry løper ett år til og vil bli vurdert mot slutten av året, sa Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon i DNB, i april til nettstedet.

Mandag meldte Evry imidlertid om at banken hadde forlenget avtalen til desember 2016. Kontrakten skal ha en verdi på rundt to milliarder kroner.

Samtidig mistet Evry leveransene til en ny infrastrukturavtale for tjenester utenom såkalte stormaskiner. Derfor skal selskapet sette i gang en runde med kutt og omstillinger. Selskapet har regnet ut at omsetningen fra DNB-avtalene vil være 200 millioner kroner lavere i 2015 og 400 millioner kroner lavere i 2016.

Powered by Labrador CMS