Annonse
intervju_samtal.jpg
Enkle og effektive spørsmål kan gi mer engasjement.

5 engasjerende spørsmål

Det hevder Wililam Powell fra konsulentselskapet The Leadership Advisor. I en artikkel på selskapets hjemmeside skriver han om det han omtaler som noen enkle og effektive spørsmål. Dette er ikke noe mirakelskjema. Det er ikke magi. Det er hva Powell omtaler som god, gammeldags dialog.

De fem spørsmålene er:

Hvorfor?

Spør hvorfor medarbeideren er lite engasjert i et bestemt område. Ikke forsøk å hjelpe eller forklare for dem. Vær stille og lytt. Å bli lyttet til kan gjøre underverker for engasjementet, men lytting bør følges opp med handling. Hvis du ikke er i stand ti å gjøre noe med det som er galt, si det som det er. Medarbeideren vil kanskje fremdeles mislike jobben, men Powell mener at han eller hun vil få økt respekt for deg på grunn av ærligheten. Det kan i seg selv bedre engasjementet.

Hva?

Snakk med folk. Spør hva de mener kan forbedre engasjementet deres på et bestemt område. En slik inngang gir muligheter for å diskusjon og veiledning. Dessuten blir du bedre kjent med folk. Kanskje finner du kreativitet som har ligget skjult i teamet? Folk har ideer. Gi dem en sjanse til å presentere disse ideene.

Hvordan?

Når du har gjort deg opp en formening om hva som kan gjøres, still noen flere, mer fokuserte spørsmål for å finne den beste måten å gjennomføre på. Alle ideene vil ikke være gode, men det lite sannsynlig at alle ideene som kommer opp vil være dårlige.

Når?

Spør medarbeiderne om når ting skal gjøres. Noe må kanskje gjøres daglig. Andre ting holder det å ta tak i én gang for alle eller et par ganger i året.

Hvem?

Spør medarbeideren hvem de tenker kan være ansvarlig for forbedringene. Spør også: Hva kan medarbeideren selv være ansvarlig for? Alle har et ansvar for sitt eget engasjement.

 

http://www.theleadershipadvisor.com/2013/06/05/why-asking-the-right-ques...

Annonse
Annonse