Annonse
jobbintervju_to.jpg
Ikke la tidspress gjøre at du tar forhastede beslutninger i en ansettelsesprosess.

5 vanlige feil ved ansettelser

 • Du bøyer av for press
  På grunn av tidspress bruker du for lite tid på ansettelsen og kjører ikke mange nok samtaler med kandidatene. I stedet risikerer du å brukte uforholdsmessig mye tid senere, hvis det viser seg at du har gjort en feilansettelse.
 • Du overselger jobben
  Lederen benytter anledningen til å selge inn jobben til kandidaten istedenfor å se nærmere på kandidatens kvalifikasjoner. Dette fordi han vet at kandidaten har fått andre jobbtilbud.
 • Du overser krav i loven
  Hva hvis du stiller spørsmål som er på eller over kanten for hva som er lov. Det påvirker kanskje ikke beslutningen, men det påvirker organisasjonens troverdighet.
 • Du «glemmer» å forberede deg
  Hvis du ikke er godt nok forberedt, ender du med å stille klisjéfylte favorittspørsmål og følge magefølelsen. Mange intervjuere tar ikke kontroll, og lar heller kandidaten skravle i vei. Dermed blir de kandidaten som bestemmer prosess, timing, fart og spørsmål. Ta kontroll. Tenk igjennom hvilke spørsmål som er mest kritiske for stillingen, og still dem.
 • Du lytter kun til ord
  Storparten av all kommunikasjon er ikke verbal. Hvis du kun lytter til ordene som blir sagt, går du glipp av mye informasjon. Se etter fremtoning, men også energinivå og selvsikkerhet. Hvordan følte du deg etter intervjuet? Følte du entusiasme eller trøtthet? Ble du egentlig overbevist?

Kilder: Lederrådgiver Lee Cohan, Inc Magazine og lederweb.dk.

Annonse
Annonse