Annonse
samtale_kontor_.jpg
En lojal ansatt forteller deg ting du ikke vil høre, og våger å være uenig med deg.

6 kjennetegn ved lojale ansatte

Lojalitet handler om å gjøre sitt beste for selskapet, men lojale ansatte er også lojale overfor sjefen, skriver Jeff Hade i et innlegg hos ceo.com. Hade er forfatter og spaltist med lang erfaring fra næringslivet.

 

Hvordan kjenner du så igjen en lojal medarbeider? Skribenten mener at lojale ansatte har følgende kjennetegn:

 • De behandler deg som en person.
  Noen ansatte ser sjefen som sjef, og ikke som person. Lojale ansatte ser både sjefen og personen, og behandler deg deretter.
 • De forteller deg de tingene du aller minst vil høre.
  Lojale medarbeidere vet at du trenger å høre ting du ikke har lyst til å høre. Det kan handle om at ideene dine ikke fungerer, feil du har gjort etc. Når de forteller deg slike ting, er det fordi de mener det er best for selskapet.
 • De kritiserer deg ikke foran andre.
  Lojale medarbeidere farer ikke med sladder bak ryggen din. De viser respekt, også når du ikke er til stede, og de forventer å få respekt tilbake.
 • De våger uenighet.
  Lojale medarbeidere stoler på at de kan dele sine meninger fritt med deg, fordi det er bra for selskapet. De deltar i debatt og diskusjoner - helt frem til beslutningen er tatt.
 • De støtter deg.
  Selv når de opprinnelig var uenige med deg, jobber de for at resultatene skal bli best mulig.
 • De forteller tidlig at de tenker å slutte.
  Lojale medarbeidere kan av ulike grunner ønske seg en annen jobb. De vet imidlertid at det kan oppstå problemer når de slutter, og de forteller deg derfor hva de tenker for å gi deg nok tid til å forberede en overgangen. De stoler på at du ikke vil behandle dem annerledes selv om de skal slutte. De stoler på deg fordi de har vært lojale overfor deg.
Annonse
Annonse