jobbintervju.jpg
Husk at jobbintervju går to veier! Ikke glem å intervjue organisasjonen.

Anspent før jobbintervjuet?

Publisert: 21. mars 2013 kl 09.58
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.22

Jobbintervjuer kan være nervepirrende saker, men du kan ta noen grep man kan ta for å fremstå som mindre nervøs, skriver Amy Levin-Epstein i et innlegg hos CBS Money Watch. Hun mener følgende konkrete tips kan være til nytte for nervøse jobbsøkere:

Forbered deg grundig på mulige spørsmål
Det er temmelig opplagt, men ikke mindre viktig av den grunn: Finn ut mest mulig om selskapet, og gjerne også den personen som skal intervjue deg. Forbered svar på spørsmål du tror du kommer til å få, og tren på intervjusituasjonen på forhånd. Se på kvalifikasjonene som etterspørres i annonsen og tenk ut noen eksempler på situasjoner hvor du har brukt slike kvalifikasjoner.

Husk at et intervju er toveiskommunikasjon
Det er ikke bare du som skal intervjues. Du kan, og bør, også intervjue organisasjonen. Tenk ut noen spørsmål på forhånd. 

Pust
På det fysiske planet kan pusten være et hjelpemiddel. Pust dypt med magen før du går inn i rommet. Det kan hjelpe kroppen til å bli roligere.

Fysisk trening kan hjelpe
En treningsøkt på morgenen, før intervjuet, kan bidra til å få noe av nervøsiteten ut av systemet.

Stopp negative tanker
Også tankene kan ha godt av litt stram dressur. Hvis du ønsker å fremstå som avslappet og samlet, kan du ikke gå rundt å tenke på at du ikke ser bra nok ut eller at du kan komme til å gi dårlige svar. Forsøk å tenke positivt. Si til deg selv at du er her for å dele dine beste sider, og mer enn det kan du ikke gjøre.

Saken fortsetter under annonsen