8269956338_9b21.jpg

Bare 20 prosent er dyktige

Publisert: 29. januar 2013 kl 09.54
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Rundt 60 prosent av de ansatte i japanske bedrifter har gjennomsnittlige resultater, mens 20 prosent er nesten verdiløse for bedriftene, ifølge Musasashi Suga, business management consultant og representant for HR-bedriften Suga Office i Yokohama.

Etter å ha analysert endringer i japanske organisasjoner, forteller Suga til tokyonews.com at disse tallene gjelder alle bedrifter, enten de er i elitedivisjonen eller ukjente.

Forklaringen på dette ligger i hierarkiske organisasjonsstrukturer. I en hvilken som helst organisert gruppe med mennesker er det naturlig at 20 prosent presterer på øverste nivå, mens en tilsvarende prosentandel henger etter det gjennomsnittlige nivået, ifølge Suga.

For å bryte denne trenden, må bedriftene restrukturere hele organisasjonen, og i tillegg jobbe med gruppedynamikkene innenfor organisasjonens vegger. Hele det hierarkiske systemet må forandres, ifølge Suga. Han sier til tokyonews.com at bedriftens ledelse må se nærmere på tiltak som bidrar til at hver enkelt medarbeiders trives og har rom til å prestere bedre.

Saken fortsetter under annonsen